Nismo culi vise otkucaje njenog srca...Stalo je....Svi smo cutali,nismo znali sta se desava....Bili smo zbunjeni...Carlisle je brzo prisao Alice...Merio joj puls,zatim stavio ruku na srce,a onda je poceo sa postupkom za ozivljavanje.Nisam mogla da verujem.Edward je celu onu situaciju gledao pogledom punim bola...Taj pogled me je probo kroz srce,kao otrovna strela.
"Sta joj je Carlisle?" - pitala sam nervozno.
"Pa,izgleda da vampirski otrov nije delovao." - spustio je pogled.
"Nemoj mi reci da je....",tada je Carlisle klimnuo glavom,"NE!!!!CARLISLE,UCINI NESTO!NE MOZE ONA UMRETI,NE ALICE!!!!" - presavijala sam se od bolova,ne fizickih,bolova za Alice...Htela sam da vristim,nisam mogla do vazduha da dodjem....Sreca drzao me je Edward,inace,cini mi se raspala bih se u komadice.Esme,Jasper,Emmet,Rosalie,Seth,Carlisle...Esme je zajecala,drugi put gubi dete,nepodnosljiv bol....Carlisle je drzao rukama da ne padne....Svi su pali ili seli na pod....Uzasan prizor....Alice je MRTVA!!!!Izasla sam iz Edwardovh ruku i krenula trceci ka Alice...Poledala sam Carlislea.
"Ima li smisla da je ugrizem?Mozda..."
"Nema vise,ucinio sam sve sto sam mogao."
"Ja moram,makar nista ne znacilo!" Tada sam je ugrizla 3 puta.Dva puta na vratu i jednom u prdelu srca.Nije se nista promenilo.Pala sam celom svojom tezinom na pod.Cinilo mi se da cu se onesvestiti iako je to nemoguce.Edward mi je prisao,podigao me i odveo u nasu sobu.Lezala sam...Nisam mogla da da razmisljam...Nije nasa Alice mogla...Ne,ne verujem u to.Tada je u sobu usao Emmet,tuznog lica....To je prvi put bio da ga vidim takvog,obicno nam on dize raspolozenje...
"Edwarde,Bella...." Ustali smo i pogledali ga.
"Idemo da sahranimo Alice.Idete li?"
"Ako ide i Bella i ja cu..." - rekao je Edward.
"Naravno..." - rekla sam slomljenim glasom.
"Hajdemo onda.Cekamo vas dole." - rekao je Emmet i izasao iz sobe.
"Edwarde",jedva sam progovorila,"Zar je moguce da nasa Alice je...OTISLA?"
"Jao Bella,pa,moguce je,ni sam ne shvatam sta se jos desilo.Tako mi deluje.... nestvarno....Nego,mozes li da ides?"
"Pokusacu.O moj Boze,sta cemo bez Alice????"
"Ne znam...Mnogo ce mi nedostajati.Idemo?"- rekao je tuzno.
"Da,i meni....Hajde....."
Svi su nas cekali u prizemlju.Esme je jedva stajala...Bez Alice nista vise nece biti isto....