Trčao sam koliko sam bio brz,ali izgleda da su one dvije prave zvijerke ,sam sam se cudio što nisam prije to uočio.
Zašto su muške uzimale za modela tu im je Esme i Bella.
Nisu odustajale bile su mi za petama samo sam skrenuo iza jednoga ogromnoga dreveta i popeo se na njega.
Uzeo sam mobilni telefon i okrenuo Emmetov broj telefona zahvaljujući se svim svetcima što sam ponjeo mobitel i što mi je Emmet slučajno duzan uslugu.
-Halo Edward gdje si???-javio se Emmet
-Slušaj Emmete sjećaš se kako sam te pokrivao za matematiku-ucjenjivao sam ga
-HH,da šta treba-upitao je nevoljko
-Molim te Emmete oslobodi me od one napasti koje se zovu Rosalie i Alice-molio sam ga i preklinjao
-Ej pa što sada kada moram izraditi fotke Jaspera,super su ispale u magazin poslati za najgore našminkanoga -podrugljivo se nasmijao sa druge strane telefona.
-Pusti glupe fotke one ludače žele mi uraditi što i Jasperu a ja bjezim-razderao sam se ali pokajao sam se Rosalie me je čula .
-Uh jadan ti braco-neiskreno mi je rekao Emmet dobro zabavljajuci se
-Cuj samo zovi ih i reci da idete u šoping ili da je došao neko,uredu-poceo sam trcati videci Alicin misli
-Dobro,ali ništa ne obecavam-završio je Emmet i poklopio mi
Čime sam ja zasluzio ovakve sestre pitao sam se.
Alice je razmišljala da odustane ipak sam joj bio brat,ali Rosalie nije odustajala.
Pomislio sam kakko ovo glupo izgleda zašto ne bi prihvatio i one me unakaze i poslije sve se vrati u normalu.
Onda sam se sjetio Emmetovih šala i odustao sam od prvobitnoga plana.
Bella ne bi voljela našminkanoga i osramocenoga muza dok Nessie ne bi voljela takvoga oca.
Nastavio sam sa ovom farsom i ne gledajuci gdje idem
Gdje sam ja prošao priroda je uništavana.
Zazvonio je telefon ,a za moj trenutak stajanja i nepazenje koštao me je moga dostojanja.
-Lijepo sam rekla da nam neće pobjeći-zadovoljno je govorila Rosalie i vrtila privjesak u ruci.
Pokušao sam mirno ali ocito niej išlo-A šta mislite da me pustite na miru,ja odem i ništa nije bilo.
-o,ne,ne ,ne-usprotivila se Rosalie-onda bi sve pokvario.
-O.k dobro ali asm hodam-predao sam se i molio Boga da kratko traje te da me niko ne vidi takoga.
Alice je malo odlutala ,a onda progovorila-neće pobjeći-
Rosalie se zadovojila odgovorom kada mi ej zazvonio telefon.
-Ostavi-naredila mi je Rosalie.
-Ne,moze bit nešto vazno-usprotivio sam se i javio.
-Hej Edwarde mislimda moraš doći kući-Rekao mi je Emmet
-Zašto Emmete nešto se desilo??????-upitao sam ga
-Ma Volturi su ovdje,a i Bella se vratila tako da........
-Emmete dolazim odmah-odgovorio sam mu i poklopio.
Rosalie,Alice mislim da moram krenuti kući-rekao sam im i dao se trk do kuće.
Za nekoliko minuta sam bio ispred kuce.
Ušavši uvidio sam da sam imao pravo što sam bio zabrinut i da je Emmetova reakcija bila sasvim normalna.
Posebno sada sam se osjecao glupo i kretenski brinuci se da me Alice i Rosalie nece uhvatiti jer dok smo se mi "igrali"
nešto mnogo ozbiljnije se dogadalo u kući.