You are not connected. Please login or register

Biografija

Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

1 Biografija on sri stu 17, 2010 2:57 pm

Puno ime: Jacob Black

Status: Vukodlak – Beta / Alfa

Godina rodjenja: 1990.

Poreklo: Forks, WA

Boja kose: Crna

Boja ociju: Crna

Visina: 2.04m

Fizicki opis: Duga, sjajna kosa u konjskom repu, sredivna koza, nagovestaj njegovih detinjih oblina brade u vucjem obliku, Jacobovo krzno je rdjavo – braon boje. Osisao je svoju kosu veoma kratko posle transformacije, ali ju je pustio da ponovo poraste kasnije.

Zanimanje: Zastita La Push podrucja od vampire

Clanovi porodice: Njegova majka, Sarah, umrla je pre mnogo godina i on ima starije sestre bliznakinje, Rachel i Rebecca. “Utisnut” / Zaljubljen je u Renesmee Cullen.

Hobi: Popravljanje auta i motocikala

Licna istorija:

Jacob je upoznao Bellu na Prvoj plazi oko dva meseca otkad je dosla u grad. On je rekao Belli pricu njegovih predaka o stvaranju dogovora sa “hladnima”. To je bio Jacobov pradeda koji je ucestvovao u stvaranju dogovora.

Iako Jacob nije verovao u praznoverja svoga oca i predaka, on je preneo Belli poruku da ce Kviliti “posmatrati” i predlog da je bolje da raskine sa svojim deckom. Bella odbija.

Posle, kada je Edward napustio Bellu kasnije tog septembra, ona se pojavila u Jacobovoj kuci zeleci da pomoc da popravi dva pokvarena motocikla. Njihovo prijateljstvo je poraslo i Jacob se nadao d ace jednoga dana oni moci biti i nesto vise od prijatelja.

Jacob, kao i vecina mladica iz rezervata, doziveo je neverovatan razvoj. Iako su decaci bili u svojim srednjetinejdzerskim godinama, izgledali su kao da su u dvadesetima. Jedan po jedan, decaci su se pridruzili Semu i njegovom malom kultu.

Posle izlaska sa Bellom na film, Jacob je otisao kuci osecajuci se veoma bolesno. Kuci, Jacob se misteriozno transformisao u bice koje nije razumeo. Bio je veoma visok sa sapama umesto ruku i kada je govorio, on je zapravo zavijao. Kasnije mu je objasnjeno da je on vukodlak i da to sto su vampire u blizini teraju na tu promenu decake koji su u tinejdzerskom dobu. Zbog toga sto nije mogao da kontrolise svoj bes u tom trenutku, Jacobu je receno da se drzi podalje od Belle.

Jacob i ostali vukodlaci su pratili Laurenta u sumi i nasli su ga sa Bellom. Trcali su za njim, prestigli ga i ubili. Kasnije, Jacob nije poslusao savet da se drzi podalje od Belle i nasao se sa njom kako bi ona shvatila da je on vukodlak.

Nakon sto je Bella saznala, Jacob je ukljucio Bellu u najveci deo aktivnosti u La Pushu i cak se slozio da je vodi da skace sa litice u vodu. Dok je pratio Viktoriju, Jacob je video Bellu kako sama skaze sa litice. Skocio je u vodu i spasao je.

Uskoro posle Alisinog povratka u Forks, Harry Clearwater je umro od srcanog napada. Jacob je bio kod Swanovih kuci kada je zazvonio telefon. Jacob se javio i rekao osobi za koju je muslio da je Carlisle da je Chatlie na sahrani. Ustvari, ta osoba je bio Edward i on je mislio da je Charlie na Bellinoj sahrani. Jacob je ostao po strain dok su Alice i Bella krenule u Italiju da spasu Edwarda.

Kada su se Edward i Bella vratili, Jacob je bio siguran d ace Bella biti kaznjena kada harlie sazna za motocikle. Onda je podsetio Edwarda da u smorazumu stoji da vampire ne smeju da ugricu coveka. Ugrizu, ne da ubiju.

Jacob se drzao podalje od Belle nekoliko nedelja dok je bila kaznjena, odbijajuci njene telefonske pozive i poslao joj samo jednu uznemirujucu poruku zasto ne moze da je vidi. Sam sa svojom ekipom, lovio je Viktoriju i bio je u neslaganju sa vampirima oko toga ko ima pravo da je lovi.

Bilo mu je najgore kada je Bella otisla sa Edwardom za vikend i razbio period ne pricanja kada je pozvao Bellu da bi bio siguran da je jos uvek ljudsko bice. Sledeceg dana, otisao je u Bellinu skolu da prica sa Edwardom o situaciji u vezi Vikrorije. Ali on nije imao vreme nasamo sa Bellom dok ona nije pobegla u La Push da ga poseti. Rekao je Belli za Viktoriju i vise o njegovoj vrsti. Kasnije, kidnapovao je Bellu iz “zatvora” od Cullenovih i saznao je da ona zeli da se pridruzi njihovoj porodici veoma brzo, sto ga je ucinilo veoma ljutim. Pokusao je da pozove Bellu kasnije radi izvinjenja, ali ona nije zelela da prica sa njim.

Kada su pokupili miris nepoznatog vampire u Bellinoj sobi, Jacob je skocio na zahtev da ga prate. Sa novim sporazumom na snazi, Jacob poziva Bellu na plemenski savet da cuje legende o vukodlacima. Takodje, jedne noci je otisao toliko daleko da je Belli rekao da je zaljubljen u nju.

Sa informacijom da Viktorija mozda stoji iza novorodjenih vampire u Sijetlu i da stoji iza provable u Bellinu kucu, Jacob i njegov copor formiraju savez sa Cullenovima ne samo da zastite Bellu, vec i da zaustave novorodjene da napadnu bilo koga drugog. Pomogao je tako sto je nosio Bellu daleko od mesta odrzavanja bitke, visoko u planinu gde ce oni kampovati te noci. Smrzavajuci se na hladnoci, Jacob pomaze i drzi Bellu dok ona spava i prica sa Edwardom o svojoj vezi sa Bellom. Ujutru, cuo je da je Bella pristala da se uda za Edwarda i pozdravio se sa Bellom kada ga je stvarno poljubila pre nego sto je otisao da se bori. Dok je Leah pokusavala da savlada novorodjenog sama, Jacob se umesao i bio ranjen. Carlisle ga je ispitivao i utvrdio da ce se oporaviti, ali sporije.

Posle bitke, Bella je dosla da vidi Jacoba i rekla mud a iako misli da ga voli ona ne moze da zivi bez Edwarda i da je izabrala njega. Posle nekog vremena, Jacob je primio pozivnicu za vencanje od Edwarda. Uticaj i implikacija su slomili Jacobovo srce i onda je pobegao da bi bio sam.

Jacob se drzao po strain mesecima, negde u severnoj Kanadi i ziveo je instinktivno radije nego kao covek sa emocijama. Odrzao je kontakt sa svojim coporom, ali nije pricao sa njima. Iako nije prisustvovao Bellinom i Edwardovom vencanju, Jacob je odlucio da dodje na prijem. Uz Edwardovo odobrenje, Jacob i Bella su plesali. Jacob je rekao da nije tako tesko kao sto je mislio d ace biti da vidi Bellu udatu.

Jacob i Bella su nastavili da pricaju. Pitao ju je kada ce biti promenjena i ona mu je rekla da nece biti jos nekoliko nedelja jer prvo ide na medeni mesec. Jacob je shvatio da Bella misli da ide na pravi medeni mesec i reagovao je lose. Bio je gotovo vise odbojan od nje na to d ace se ona promeniti. Edward i Seth su dosli da smire Jacoba. Sam i ostali vuci su se pojavili da bi ga kontrolisali. Jacob je pretio d ace ubiti Edwarda, ali na kraju je otisao u mrak dalje od slavlja.

Jacob je ostao kod kuce posle vencanja. Neuobicajeni broj vukova se utisnuo i Jacob je provodio vreme pricajuci o tome sa Quilom. Jacob se divio kako se Quil ponasa prema Clair. Dok su bili na plazi culi su slabasni urlik, Sama.
Kada je copor dosao Seth je objasnio da je Charlie zvao i da je poludeo jer se Bella vratila i nalazi se u karantinu zbog retke bolesti koju je zakacila u Juznoj Americi. Iako je Jacob bio odmah spreman za borbu, ostali nisu jer je to bio Bellin izbor. Sam je odlucio da se nece boriti sa Cullenovima zbog Bellinog izbora. Odlucan da se bori, Jacob je znao da su Cullenovi sami, ali se prvo zaustavio kod kuce da se oprosti od oca.

Kada je Jacob stigao kuci Billy je cekao napolju da bi pricao sa njim. Shvativsi sta Jacob zeli da uradi, Billy ga je preklinjao da ostavi Bellu i Cullenove na miru. Jacob je uzeo telefonski kabl i otisao.

Carlisle je otvorio vrata i odbio da pusti Jacoba da udje, ali ga je Bella pozvala da udje. Prva stvar koju je Jacob primetio bio je poluizbezumljen pogled u Edwardovim ocima. Zatim je video Bellu i shvatio da je i dalje ljudsko bice i da je veoma trudna. Edward je zahtevao da vidi Jacoba napolju i objasnio mu je da beba ubija Bellu i da on zeli da je izvadi. Medjutim, Bella, koja je zelela da zadrzi bebu, je pitala Rosalie da je zastiti. Edward je rekao Jacobu da zeli da on razgovara sa njom i ubedi je da ako zeli da ima bebu, da je ima sa Jacobom. Jacob i Edward su se dogovorili da iste sekunde ako Bella umre, Jacob ubije Edwarda.

Jacob se slozio da razgovara sa Bellom ali je odbio da joj predlozi da ima bebe s njim. Dok su Jacob i Bella pricali, on je shvatio da ce kasnije patiti zbog toga. Bella je rekla Jacobu da veruje d ace sve biti u redu jer postoji magija pogotovo u vezi njega. Jacob je napustio Bellu kada mu je ona rekla da nece odustati od bebe maker je ona ubila. Jacob se preobrazio ispred kuce Cullenovih i odmah mu je Sam naredio da se vrati kuci. Svi vukovi su videli sta se desilo Bell ii niko nije razumeo. Sam je odlucio da copor mora napasti Cullenove i razoriti tu odvratnost. Jacob se nije slozio. Sam je takodje shvatio dad a bi ubili dete moraju da ubiju i Bellu. Sam je naredio Jacobu da napadne Cullenove sa coporom.

Jacob je shvatio da je on rodjen da bude alfa i odbio je da se pokori Samovoj naredbi. Sam je bio sokiran Jacobovom odlukom. Jacob je otisao kod Cullenovih i rekao im za Samov plan i Seth ga je pratio kao clan njegovog novog plemena. Jacob i Seth su pomogli Cullenovima patroliranjem iscekujuci da copor stigne. Sledeceg dana Leah je dosla kod Jacoba i rekla mu da je napustila Samov copor. Kasnije tog dana, Jacob je posetio Bellu i shvatio je da joj je gore nego ranije. Dok su on i Carlisle pricali, Edward je cuo Jacobove misli. Shvatili su da treba da hrane Bellu krvlju. Jacob nije bio bas odusevljen s obzirom da je ideja nekako bila njegova.

Cetiri clana copora su se pojavila da bi razgovarali sa Jacobom. Jared je predstavio copor i pokusao da nagovori Jacoba i ostale da se vrate kuci, ali oni su odbili. Jacob je otisao da informise Cullenove o tome sta se desilo sa coporom.Edward mu je rekao da je mogao da ih cuje iako su bili oko 3 milje daleko odatle. Edward je rekao da je mogao jasno da cuje Jacoba jer mu je njegov glas postao poznatiji. Edward je pricao sa Jacobom nasamo o tome da je njegov copor beskucnicki. Predlozio mu je pomoc sa hranom, odecom i bilo cim sto im bude trebalo.

Alice je trebala Jacoba u svojoj blizini zbog glavobolja koje joj je fetus zadavao. Rosalie i Jacob su nastavili da se ne vole i da nerviraju jedno drugo. Bella je rekla Jacobu da kada je on u blizini, ona se oseca celovito i da je on na neki nacin deo njenog zivota.Four members of the pack showed up to talk with Jacob. Jared represented the pack and try tried to call to convince Jacob and the others to return home, they refused. Jacob returned to inform the CUllens of what happened with the pack. Edward told him he could he him even though they were over 3 miles away. Edward said he could hear Jacob clearly because his voice had become familiar. Edward spoke privately to Jacob about his pack being homeless. He offered them help with food, clothing and anything else they would need.

Jacob je shvatio da on jedini mrzi bebu otkako joj je Edward procitao misli.. Jacob se odvezao u drugi grad i pokusao da nadje nekog u koga ce se utisnuti. Edward je pitao Jacoba za dozvolu da promeni Bellu, jer je on kao Ephraimov potomak jedini mogao da da dozvolu.

Jacob je bio u kuci dok je Bella isla da se porodi. On ju je zapravo odrzavao u zivotu dok se poradjala. Jacob je mislio da je Bella umrla i krenuo je da napadne Rosalie i Renesmee, ali se utisnuo u Renesmee. Jacob je onda napravi test sa Bellom kako bi ona mogla da bude oko ljudi sa njim pre nego sto je mogao da vidi Renesmee iako je mislio da Bella nece shvatiti zasto. Kasnije je Bella shvatila da se Jacob utisnuo u Renesmee i onda je krenula na njega ali se Seth isprecio.

Jacob i Sam su otkrili da Alfe mogu medjusobno pricati dok su u vucjem obliku. Jacob je shvatio d ace Cullenovi morati da napuste Forks i zato je rekao Charlieu da je vukodlak da bi shvatio da je Bella dugacija sada. Charlie nije zeleo da zna detalje o Jacobu ili Belli.

Jacob je postavio Leahu da bude njegov Beta. Cullenovi su imali plan da odu u Brazil da sacnaju nesto vise o hibridnim vampirima i Jacob je odredjen d aide sa njima tamo. Alice je imala viziju da Volturi dolaze zbog Renesmee i Jacob se zakleo na vernost svog copora radi zastite Cullenovih. Cullenovi su okupili svedoke da bi oni svedocili za Renesmee i Jacob je uspeo da bude kod Cullenovih bez obzira na vampire koji su bili okolo.

Volturi su dosli da kazne Cullenove i Aro je zeleo vukove. Zeleo ih je kao pse cuvare. Dok su se Aro, Caius i Marcus savetovali, Bella je dala Renesmee Jacobu da je odvede podalje od bitke i zastiti je. Jacob je pricao sa Cullenovima posle bitke i shvatio da su vukovi odigrali veliku ulogu u vezi Voltura.


_________________
Korisnički profil http://www.nessieandjacob.net

[Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.